Forfatterværksted 2019

En forfatter i maven?

Går du rundt med en forfatter i maven? Har du skrivebordsskuffen fuld af noveller, romanstumper og digte – eller kunne du bare godt tænke dig at komme i gang med at skrive? Så er Forfatterværkstedet på Randers Statsskole måske noget for dig.
At skrive handler ikke bare om talent og evnen til at få en god idé. Det handler også om tekniske og sproglige færdigheder, og ligesom en sanger eller kunstmaler kan blive bedre ved at øve sig og få vejledning, kan du også blive en bedre skribent ved at få skrivetræning. Forfatterværkstedet er en sådan form for skrivetræning, hvor du gennem øvelser i kreativ skrivning får mulighed for at forbedre dit arbejde med at skrive fiktive tekster. Undervejs får vi også besøg af en forfatter og tager ud af huset for at møde forfattere in spe sammen med ordglade og skrivelystne elever fra andre gymnasier. Sidst men ikke mindst udgiver vi også vores egen antologi.
Forudsætninger: Ingen! Ud over lysten til at skrive og blive bedre til det.
Tilmeld dig med en mail på Lectio til Astrid Wierzba eller sig det til din dansklærer.

Plan for forfatterværkstedet
Tirsdag d. 29. januar Kl 15:20-16.50 Intro og små skriveøvelser
Tirsdag d. 5. februar Kl 15:20-16:50 Forfatterværksted + oplæg til længere skriveøvelse
Mandag d. 18. februar Kl 15:00-17:00
Skriveworkshop i Randers med elever fra Paderup Gymnasium
Tirsdag d. 26. februar Kl 15:20-16:50 Skriveøvelser
Tirsdag d. 5. marts Kl 15.30-17:00 Forfatterbesøg med feed back på tekster
Tirsdag d. 19. marts Kl. 15.20-16.50 Afslutning.
Herefter bogreception og udgivelse af elevantologi på Randers Statsskole.