75-året for befrielsen

Smuk ceremoni i skolegården

Det blev en højtidelig morgen i skolegården med taler af borgmester Torben Hansen og rektor Lone Andersen, der i anledning af 75-året for Danmarks befrielse, lagde kranse ved mindepladen i skolegården med navnene på de 16 elever og én lærer, Kai Hannibal Hoff, der mistede livet i modstandskampen. Og himlen var særdeles blå over skolegård og elever med god afstand.

Randers Statsskole blev i de allersidste måneder af krigen beslaglagt af besættelsesmagten. Den 16. marts kom der ordre fra den tyske værnemagt om, at skolen skulle rømmes i løbet af 72 timer, fordi der skulle være ”Fahnenjunker-Schule”, en tysk officersuddannelse.
Dagen efter gik både lærere og elever i gang med at flytte inventar, bøger og samlinger og billeder til mange forskellige opbevaringssteder i byen. Mandag den 19. marts var der tysk vagt ved skolen.

Du kan læse mere om Randers Statsskole under besættelsen her.

Se flere billeder fra ceremonien på skolens Facebook og Instagram.