Stemmer fra Vestindien

- koncert med DR Big Band 22/11 2017

I 1917 sluttede 250 års dansk kolonisering i Caribien med salget af De Dansk Vestindiske Øer til USA. Salget indbragte dengang staten 25 mio. dollars. Det betød blandt meget andet, at staten kunne give et tilskud til opførelsen af Viborg Katedralskole og Randers Statsskole, da man i 1918 besluttede at flytte skolen fra Vestergade til Rådmands Boulevard.
I anledning af 100-året for salget af øerne har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med DR Big Band igangsat et stort projekt, der munder ud i koncerten ”Stemmer fra Vestindien”, skrevet af komponist og arrangør Peter Jensen. DR Big Band opfører koncerten i København i Kgl. Biblioteks Koncertsal, Diamanten, og i Jylland i Randers Statsskoles festsal:
Stemmer fra Vestindien
Onsdag den 22. november kl. 16.30
i Randers Statsskoles festsal
Koncerten er gratis, og alle interesserede er velkomne til at afhente billetter på Randers Statsskoles kontor senest mandag den 20. november.
Der udbydes 120 billetter, og der kan udleveres to billetter pr. person.
Koncerten udformer sig som en interaktion mellem DR Big Band og lydoptagelser fra Vestindien fra tiden under dansk herredømme, og ’stemmerne’ spiller altså sammen med 100 års forskydning.

Højt til loftet