Ord fra rektor

God sommer

Kære alle.
Fredag den 29. juni dimitterede 251 studenter fra Randers Statsskole. Billeder fra dimissionen kan ses i billedgalleriet her på hjemmesiden her.
Herunder kan læses et uddrag af min dimissionstale til studenterne.
Det er altid lidt vemodigt at skulle sige farvel til vores elever efter 3 år, men omvendt glæder vi os over, at vi kan sende endnu en veldannet- og uddannet årgang videre ud i verden her fra Randers Statsskole.

Vi glæder os desuden meget til at byde vores 318 nye 1.g elever velkommen torsdag den 9. august til før-første skoledag. Indtil da vil jeg blot ønske alle en rigtig dejlig, varm og solrig sommerferie. På gensyn i det nye skoleår.
Lone Andersen
Uddrag af dimissionstale 2918:
Måske er det på tide at I gør oprør? Oprør mod tidens tendens om at stræbe efter perfektion. Oprør mod forestillingen om at skulle leve op til samfundets forventninger om, hvem og hvad man skal være, og hvordan man skal se ud?
Lige i dag ligner i hinanden i jeres huer og jeres fine tøj. Sådan skal det være. Det hører sig til. Men min opfordring til jer er, at når sommeren er slut, så læg det fra
jer. I skal ikke leve efter andres forventninger om, hvem man skal være, hvad man
skal lave, og hvordan man skal tænke…. det gør ikke jeres liv lykkeligere.....nej, det gør højst vores samfund trist og ensrettet.
I behøver ikke gå den vej, andre forventer af jer. Tag en omvej….gør lidt oprør….begå gerne nogle fejl undervejs. I kommer til at lære noget af det hele, og især noget om jer selv.
Jeg håber I vil være generationen, der starter et nyt ungdomsoprør – om end i det små - og at I påbegynder en ny rejse for vores efterkommere.
Der er nemlig god brug for, at I engagerer jer i en verden, der altid synes noget kaotisk, at I finder jeres ståsteder og overvejer, hvad jeres teser om en bedre verden skal indeholde, og hvordan I får et indholdsrigt og lykkeligt liv. Jeg håber at jeres gode uddannelse betyder at I har modet til at vælge side og finde det i livet, der varmer jer og gør jer lykkelige på jeres vej.
Jeg håber for jer, at I opnår følelsen af at gøre nytte, og at I bliver til den dér vigtige brik i jeres eget og andres liv.