Kommende elev?

Linjer og studieretninger

Vi har udgivet et hæfte, der giver dig oversigt over de linjer og studieretninger, vi udbyder på Randers Statsskole 2022. Studieretningshæftet kan give dig et overblik over muligheder og valg, og du kan dykke ned i de spændende linjer, som fx Verdenslinjen eller Bæredygtighedslinjen.

Almendannelse og studieforberedelse
På stx har alle elever både sprogfag, naturvidenskabelige- og samfundsvidenskabelige fag, kunstneriske fag og idræt. Uddannelsen skal give dig viden og almendannelse, og den faglige bredde og fagenes indhold betyder, at du får et udgangspunkt for at kunne forholde dig kritisk og konstruktivt til den verden, der omgiver dig - natur, miljø, medmennesker, historie og samfund - og til din egen plads i den! En stx-uddannelse er også en forberedelse til en videregående uddannelse. Den er derfor målrettet dig, der drømmer om at læse videre efter gymnasiet.

Åbent hus og orienteringsaften
Besøg os til åbent hus og orienteringsaften onsdag den 9. februar 2022 klokken 19.00. Her har du mulighed for at se vores skole, tale med elever og studievejledere, høre musik, stille spørgsmål og meget, meget mere.

Adgangskortet
Adgangskortet er et værktøj, som du kan bruge, når du skal undersøge optagelseskravene på de videregående uddannelser - og dermed, hvilke studieretnings- og valgfag du evt. bør vælge. Du finder adgangskortet via www.ug.dk eller via studieretningsguiden på skolens hjemmeside.

Se Studieretningshæftet her.
Du kan prøve Adgangskortet her.
De mange linjer, og hvilke studieretninger de indeholder, kan du se lige her.