Ord fra rektor

Velkommen til et nyt skoleår

Det nye skoleår startede i 30 graders varme på en før-første skoledag med vores 320 nye 1g elever!

Oven på en meget varm og solrig sommerferie er vi alle ladet op med d-vitaminer - klar til at tage fat på et nyt skoleår.

Inden længe tager vores 2.g årgang på sprogrejse til Nice, Malaga eller Berlin/Hamborg. 3.g årgangen følger trop og tager kort tid efter på deres årlige studietur ud i verden. Vores elleve 1.g hold er på et grundforløb indtil november, hvorefter de starter i deres studieretninger, der fortsætter gymnasietiden ud.

Der er desuden en del andre ting på programmet her i efteråret. Vi får f.eks. besøg af politiker og samfundsdebattør Naser Khader, og vi afholder et aftenarrangement i skolens festsal i samarbejde med FOF, hvor meterolog Jesper Theilgaard kommer og holder foredrag om klimaforandringerne. Her deltager 4 af vores naturgeografihold.

August måned byder også på årets første skolefest, nemlig 1.g festen, der afrunder vores fælles idrætsdag.

I løbet af sommerferien er en stor del af vores gangarealer i stueplan blevet renoveret. Nye korkgulve, ny flot loftsbelysning, nye lofter med akustikdæmpende materialer samt maling har gjort underværker, og vi er meget stolte over resultatet. Gangene er nu meget lyse og indbydende, og vil gøre en stor forskel for vores elever i det daglige - ikke mindst i de kommende mørke vintermåneder.

Jeg vil således ønske alle - både elever og ansatte - rigtig god arbejds- og lærelyst i dette nye skoleår. Vel mødt igen på vores skønne gamle Randers Statsskole.

Lone Andersen