Videnskabsklubben

Samarbejde under Royal Academy

Som noget nyt indgår Randers Statsskole i år i et samarbejde med Videnskabsklubben, som holder til i København. Videnskabsklubben er startet på initiativ af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Royal Academy, og er støttet af Lundbeckfonden og Uddannelses -og Forskningsministeriet. Randers Statsskole og Paderup Gymnasium er de første gymnasier i Jylland, der deltager i samarbejdet.

Formålet med Videnskabsklubben er at motivere og fastholde børn og unges begejstring for naturvidenskab, gøre naturvidenskab til en del af deres almen dannelse samt give dem mulighed for at blive en del af et inspirerende, fagligt fællesskab.

Videnskabsklubben er bygget op omkring et frivilligt mentorsystem, hvor man både får undervisning af ældre elever og forskere og selv får mulighed for at undervise yngre elever.

Man skelner mellem junior- og seniormentorer, og sidstnævnte er gymnasieelever. Temaet hos os er Mikrobernes verden. Et videnskabsklubhold består på Randers Statsskole af 12 miniforskere (5. klasse), 3 juniormentorer (8. klasse) og 4 seniormentorer fra Randers Statsskole (2.g’ere). Sidstnævnte har deltaget i en heldags workshop i København, hvor de er blevet oplært i mentorskab, formidling og det faglige program, de underviser i hver mandag eftermiddag fra kl. 16.30-17.00.  Eleverne får på den måde kompetencer inden for ledelse, projektstyring, læring og formidling. De får også et diplom og et kompetencebevis efter endt forløb ved en afslutningskonference den 12. december 2018.