Biologi a - kemi b

 

Biologi A - Kemi B
Har du også set en BBC naturudseendelse, hvor du blev fascineret af livets mangfoldighed? Har du også svært ved at forstå, at det samme lille DNA-molekyle kan programmere produktionen af både en regnorm og et menneske? Er du grundlæggende nysgerrig og ivrig efter at forstå det fascinerende liv? Så skal du måske vælge denne studieretning, hvor det netop handler om livet, som det former sig fra de mindste mikrober til de største hvaler, fra de mindste molekyler i cellen til hele organismens plads i økosystemet. Du kommer til at læse om livets mangfoldighed, men også til selv at udforske den - både i naturen og i laboratoriet. I det hele taget fylder laboratoriearbejdet meget, både i biologi og kemi.
Mennesket er også en biologisk organisme, og du får en stor indsigt i, hvilke faktorer, der fx har betydning for vores sundhed. Samlet set giver det dig mulighed for at forholde dig til og deltage i debatten om miljø, bæredygtighed, sundhedsvidenskab og fremtidens mange bioteknologiske produktionsmetoder.
Via kemifaget får du erfaring med, hvordan der i kemisk forskning i dag i høj grad arbejdes med at finde højteknologiske løsninger på hverdagens udfordringer. Og nok så interessant - du får kemisk viden og naturvidenskabelige kompetencer, der gør dig i stand til selv at deltage i forskningen i fremtiden. Måske er det dig, der skal være med til at finde løsningen på antibiotika-resistens? Eller med til at opfinde et nyt supermateriale, der kan bruges til alt og nedbrydes på en uge?
En studieretning med Biologi A og Kemi B er naturvidenskabelig. Men da der her kun er to studieretningsfag, har du muligheden for selv at vælge, om du vil tone din studentereksamen med Matematik og/eller Kemi på A-niveau, med sprog på A-niveau eller måske en kombination? Kombineret med gymnasiets mange obligatoriske fag giver denne studieretning dig muligheder for at læse videre på næsten alle videregående uddannelser.

 Se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til her

 

Højt til loftet