Engelsk A - Spansk a - tysk b

 

Engelsk A - Spansk A - Tysk B
I denne studieretning har du to sprog på A-niveau, nemlig engelsk og spansk og derudover tysk på B-niveau med mulighed for at vælge A-niveau i 3.g. Der er vist ikke tvivl om, at denne studieretning er for dig, der elsker sprog og kommunikation, og i det hele taget er interesseret i den verden, der omgiver dig, og de mennesker, der bor i den.
Engelsk og spansk er tilsammen sprog, der tales og forstås af næsten hele verden. Derfor er gode sprogkundskaber også helt nødvendige, hvis du virkelig vil begå dig i og prøve at forstå det moderne, globaliserede samfund, hvor samtale og kommunikation over landegrænser er hverdag. Gennem læsning af engelsk, spansk - eller tysksprogede tekster udvikler du et ordforråd, og du lærer at tale og kommunikere selv. Du får gennem tekster, rollespil, film og diskussioner kendskab til litteratur og kulturelle og samfundsmæssige forhold i store dele af verden.
Du kender formodentlig allerede engelsk og tysk, mens spansk er nyt for de fleste. Her har du muligheden for at lære det sprog, som er det officielle sprog i mere end 20 lande – mange af dem med en broget, blomstrende historie og kultur. Selv med tre sprog er du sikret en faglig bredde i studieretningen. For der er jo samtidig en række obligatoriske fag inden for alle fagområder – naturvidenskab, samfundsfag og kunst-neriske fag.
Det kan kræve en indsats, hvis man skal blive rigtig god til et sprog. Du skal nok blive gode venner med de elektroniske ordbøger, og du vil opdage, at der også er en række skriftlige opgaver – mindre oversættelsesopgaver eller større stile, der skal skrives. De studievaner, som du lærer på denne studieretning, kan du helt sikkert tage med dig i det videre studieliv. God fornøjelse med rejsen - i gymnasiet og bagefter!

Se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til her 

Højt til loftet