Græsk A - Latin A

 

 

Græsk A - Latin A

Denne studieretning minder om den, man tidligere kaldte klassisk sproglig. Og med god ret. Fagenes kerneområde er den klassiske oldtid, og i både græsk og latin skal du beskæftige dig med antikken og dens enorme betydning for vores kultur og forestillingsverden. Se bare på Randers Statsskole. Hvor kommer dens søjler fra? Og hvorfor står der en statue af Hermes over vestporten?
Græsk og latin er både sprogfag og kulturfag, og du lærer at læse græske og latinske tekster på originalsproget og får kendskab til væsentlige sider af antikkens litteratur, historie og kulturhistorie og måske også til sider af dig selv…
Oldtidskundskab, som ellers er et obligatorisk fag i gymnasiet på alle studieretninger, er ikke et selvstændigt fag i denne studieretning, men en integreret og spændende del af undervisningen. For hvad var det nu med ham Ødipus og det kompleks? Og hvem var det nu lige, der gemte sig i den trojanske hest?
I latin og græsk lærer du at arbejde grundigt både med teksters indhold og med sproglige, grammatiske detaljer. I græsk skal du endda lære et helt nyt alfabet og finder imens ud af, hvorfor det overhovedet hedder alfabet. Det systematiske arbejde er ganske effektivt, når du skal tilegne dig andre fremmedsprog. Og det får du også brug for – for på denne studieretning har du nemlig hele fire sprog og altså to moderne sprog ved siden af græsk og latin. Det er vist ikke forkert at kalde den supersproglig.
Du vil helt sikkert opdage, at ordbøger og grammatikker er gode at have ved hånden, og at der er opgaver, der skal skrives, og tekster, der skal forstås. De studievaner, som du lærer på denne studieretning, giver dig de bedste forudsætninger, når du senere skal studere videre på én af alle de videregående uddannelser - lange eller mellemlange - som studieretningen giver adgang til.
 

Se hvilke videregående uddannelser studieretningen giver adgang til her

Højt til loftet