Hvad vil du gerne vide noget om? Hvad kan man på Verdenslinjen? Søg for eksempel på Studieretninger Hvad leder du efter? Tast dit søgeord her

Der sidder en pige på Randers Station… 

På en mandag eftermiddag i en kold november kom ingen anden end Steffen Brandt forbi på Randers Statsskole. Sammen med Anne Hjort og Peter Dencker tog han os med både til månen og til Randers Station i et forrygende, humoristisk og musikalsk foredrag. Men inden da tog rektor os lige med til Midtfyn… 

Kære elever på Randers Statsskole 

Tilbage i 1989 cyklede jeg med min kæreste fra Odense til Ringe på Midtfyn. Det var i juli måned, midt på eftermiddagen. Vi skulle til Midtfyns Festival – den største i Danmark på daværende tidspunkt – for at se og høre det helt store navn denne sommer: Tracy Chapman.  

Hun var fløjet ind fra USA, og én af historierne om denne koncert var, at alle flyruter over Fyn var blevet omlagt, fordi Tracy Chapman ikke skulle forstyrres på scenen denne eftermiddag i Ringe. Til trods for, at vi var mere end 55.000 festivalgæster til koncerten, blev koncerten virkelig et flop! Det blev Tracy Chapmans afspilninger af hendes studieindspilninger fra ende til anden. 

Et par timer efter, Tracy Chapman havde forladt scenen, kom der et mere ydmygt orkester fra Aarhus på scenen, Danmarks kedeligste orkester! Vi var ikke længere 55.000 festivalgæster på pladsen, men det blev en uforglemmelig koncert. Med nærvær, historier, intensitet og en tilbagelænet energi. Dette orkester brændte bare scenen af.  Og så var der tilmed grønthøstere på scenen, som kunne bevæge sig og havde lys i grønthøsterhovederne!

Det er dét, levende musik kan. Det kan være intensivt, rørende og indlevende. Det kan være den gode historie, som vi måske aldrig glemmer.  

Mogens Pold, rektor

Tekster-Steffen-Brandt-aspect-ratio-318-318