Hvad vil du gerne vide noget om? Søg her og find det, du leder efter Søg for eksempel på Studieretninger Hvad leder du efter? Tast dit søgeord her
  • Drømmer du om at skrive anmeldelser for Gaffa?
  • Er du typen, der forstår betydningen af forpligtende fællesskab?
  • Vil du gerne være med til at forme gymnasiekulturen på RS?
  • Eller har du simpelthen bare en fremtid inden for musikken?

Studieretningerne

Der er to studieretninger under kunstlinjen. Fælles er, at de begge har musik på A-niveau, engelsk på enten A- eller B-niveau og matematik på A- eller B-niveau. Fælles er også, at vi her mødes i og om musikken. For hvordan lyder det, når det er dig, der spiller? Og hvordan performer man på en scene?

På de musiske studieretninger er der to hovedtemaer, musikforståelse og musikudøvelse, og faget forener på den måde det videnskabeligt teoretiske og det kunstneriske performative.

Men både studieretningsfagene og de obligatoriske fag spiller med. Her vil du fx støde på forløb om synthesizere, effekter og lyd, og du vil måske skulle dykke ned i musikkens politiske rolle før og nu. Og også i bredere forstand arbejder du på kunstlinjen med kunst og udtryk, billedkunstneriske og dramatiske virkemidler i historien og litteraturen, punkdigte og subkulturer, retorik, performence og betydning.

Fremtiden

Du har allerede lært, at du ikke spiller (bedst) alene, og du kender om nogen til formidlingens kunst. Måske drømmer du om en fremtid på ét af landets musikkonservatorier, måske søger du videre på musik-videnskabelige uddannelser, måske vil du hellere færdes i miljøer, hvor der er en klar sammenhæng mellem trivsel og musik, måske dyrker du dine kreative evner på kreativ vis…

Kunsten. For livet. Staten for livet.

Musikken for Staten. For livet.

musik-aspect-ratio-318-318