Hvad vil du gerne vide noget om? Hvad kan man på Verdenslinjen? Søg for eksempel på Studieretninger Hvad leder du efter? Tast dit søgeord her

Se video om Musiklinjen her

Link til video som beskriver musiklinjen på Randers Statsskole

Jeg valgte musikstudieretningen, fordi jeg altid har været vild med musik, fordi jeg gerne vil blive bedre til at spille på forskellige instrumenter, men også lære teorien bag akkorder fx. Derudover synes jeg, at det er fedt at få en pause fra det mere boglige i løbet af dagen – det er dejligt, at vi i musik også er praktiske, og jeg kan godt lide at være kreativ (Stine Bülow-Nielsen 2.b) 

 

Kunstlinjen er for dig, der elsker at udtrykke dig kunstnerisk og musikalsk. For dig, som gerne vil blive klogere på, hvordan man skaber et hit, eller hvor rock’n’roll egentligt kommer fra. Det er en linje for dig, som synes, det er sjovt at arbejde kreativt, projektorienteret og sammen med andre. På kunstlinjen vil du kunne opleve, at I skal arbejde med raptekster i engelsk, arbejde med lydbølger og interferens i fysik, eller at jeres dansklærer tager jer med ind for at se en teaterkoncert i Aarhus.  

  

Studieretningerne

Studieretningsfaget, musik A fylder en del på kunstlinjen enten sammen med matematik eller engelsk på A-niveau. Derfor er det er selvfølgelig vigtigt, at du har lyst til at synge og spille musik i fællesskab med andre. Du behøver ikke på forhånd at kunne spille et instrument eller synge fantastisk. Du behøver heller ikke at kunne læse noder. Teori og praksis følges ad i musik, og du lærer allerede i 1.g noder, som helt automatisk er med til at dygtiggøre dig, når vi har sammenspil. Vi har desuden et samarbejde med Randers Musikskole, så du kan få undervisning i fx guitar, klaver eller sang i en kortere periode.   

 

I undervisningen møder du også det professionelle musik- og kunstliv – musikere fra både den klassiske og rytmiske verden. Vi i udlandet tager til koncerter i Randers, Aarhus og København og på vores studietur. Vi får besøg af gæsteundervisere, og du vil blive præsenteret for helt nye måder at arbejde med musik og kultur på. 

 

På kunstlinjen udvikler du sociale kompetencer, og hvis du vil, kan du blive dygtig til at performe. Vi optræder til fællessamlinger og afholder koncerter. Mange af eleverne fra kunstlinjen er derudover engagerede i skolens frivillige musikliv, som blandt andet er den årlige musical. 

 

Fremtiden

Hvis musik og kreativitet betyder rigtig meget for dig, så skal du se kunstlinjen som en mulighed for at få viden og erfaring, som du kan trække på resten af livet. Du får kompetencer, som du kan overføre til andre fag og tage med dig på din videre uddannelse.  Kunstlinjen opfylder kravene til langt de fleste videregående uddannelser, og vores elever uddanner sig bredt inden for alle fakulteter efterfølgende.   

Uden min musikalske baggrund havde jeg ikke lavet, hvad jeg laver i dag. Hele min orkestererfaring med både at være en brik i et stort maskineri og solist svarer meget til at være studievært. At være disciplineret og få øvet. At kunne indstudere og fyre den af på en scene (Ane Cortzen, arkitekt, kulturchef og tv-vært). 

Kunsten. For livet.

Musikken for Staten. For livet.

musik-aspect-ratio-318-318